Η ιστορία
Το 1935, ο Gunder Gundersen, ένας αρτοποιός από το Όσλο της Νορβηγίας, προκειμένου να καταπολεμήσει τις συχνές και δυσάρεστες πεπτικές του διαταραχές, επιχείρησε να φτιάξει μια φρυγανιά που να συνδυάζει ταυτόχρονα δύο χαρακτηριστικά: να είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και να μπορεί να καταναλώνεται εύκολα και ευχάριστα...Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξε τελικά τη συνταγή που βοήθησε αποτελεσματικά την πεπτική του υγεία* και που φέρει και την υπογραφή του στο προϊόν, την GG Scandinavian Bran Crispbread 47% Fibre. Ανέμειξε μόνο τρία, 100% φυσικά συστατικά: ακατέργαστο πίτουρο σιταριού, αλεύρι σίκαλης ολικής αλέσεως και ελάχιστο αλάτι, και τα ζύμωσε με φρέσκο νερό από φυσικές πηγές της Νορβηγίας. Έψησε το μείγμα ήπια, σε σιγανή θερμοκρασία για πάνω από 12 ώρες, για να φτιάξει τελικά αυτή την τόσο τραγανή φρυγανιά με τις περισσότερες φυτικές ίνες αλλά και τους λιγότερους υδατάνθρακες απο κάθε άλλο αρτοσκεύασμα.
Η εταιρεία
Από τότε μέχρι σήμερα, η GG Σκανδιναβική φρυγανιά παρασκευάζεται στη Νορβηγία από την GG UNIQUEFIBER AS, ακολουθώντας πιστά την ίδια συνταγή και τον ίδιο τρόπο παρασκευής. Η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων ελέγχεται και πιστοποιείται από τον Δημόσιο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων της Νορβηγίας. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εξάγεται στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο.