Απόλλωνος 18, Θέση Πόκα
19 441– Κορωπί
Τηλ: 210 66 27 761
Υλικά:⠀
• 12 Φρυγανιές GG 47% Fiber τριμμένες στο multi
• 5 αυγά + 1 ασπράδι
• 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
• ¾ φλ. γάλα χαμηλών λιπαρών
• 4 φέτες βραστή γαλοπούλα
• 1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ (ή άλλο κίτρινο)
• 1,5 φλ. σπανάκι σε φύλλα
• ½ λευκό κρεμμύδι
• Αλάτι, πιπέρι
* Θα χρειαστούμε 12 αντικολλητικές θήκες για muffins
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αναμειγνύουμε το τρίμμα Φρυγανιάς GG με το λιωμένο βούτυρο και το ένα ασπράδι. Στρώνουμε στον πάτο κάθε μιας από τις 12 θήκες muffins 1,5 κ.σ. από το μείγμα, πιέζοντας καλά και φροντίζοντας να καλυφθούν τα τοιχώματα της θήκης (όχι απαραίτητα μέχρι επάνω). Ψήνουμε στο φούρνο περίπου Διαδικασίαγια 7 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να σοταρίσουν για 3-4 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο τυρί, την βραστή γαλοπούλα κομμένη σε λεπτές λωρίδες και στο τέλος το σοταρισμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στις 12 ψημένες βάσεις GG. Ψήνουμε για 22-25 λεπτά μέχρι τα κις να πάρουν χρώμα από πάνω. Καλή απόλαυση!