Απόλλωνος 18, Θέση Πόκα
19 441– Κορωπί
Τηλ: 210 66 27 761
Υλικά:
Για τη μαρινάδα:
Για το πανάρισμα:
Διαδικασία:⠀
Ξεπλένουμε τα φιλέτα σολομου σε κρύο νερό, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στο μπολ με τη μαρινάδα, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ιδανικά, πρέπει να μαριναριστούν για τέσσερις ώρες ή και περισσότερο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις φρυγανιές GG και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια πλάκα. Βουτάμε τα φιλέτα σολομού στο μείγμα μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια τους. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε δυο κουταλιές ηλιέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρουμε τα παναρισμένα φιλέτα σολομού από κάθε πλευρά έως ότου δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε τα φιλέτα στο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 έως 25 λεπτά.