GG Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με dip Ροκφόρ

GG LAZANIA

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλο 
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ούζο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1,5 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά GG
  • αλάτι, πιπέρι

 

Για το dip Ροκφόρ                                                                             

  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι βαλσάμικο
  • 1/4 φλιτζανιού blue cheese με χαμηλά λιπαρά (18%) τριμμένο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • πιπέρι καγιέν

 Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να σφίξει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του μείγματος, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 

Για το dip: Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε στο τέλος το φρέσκο κρεμμυδάκι. Πολτοποιούμε στο μούλτι προαιρετικά για να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε με μπαστουνάκι σέλινο.

Καλή σας όρεξη!



              Απόλλωνος 18, Θέση Πόκα 

              19 441– Κορωπί
              Τηλ: 210 66 27 761
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
LOGO FIBRE      Follow us